Constanta, B-dul Ferdinand nr.108 bloc R4 scara A ap.3

vis-a-vis de fantana arteziana din parcul de la gara

Programari: 0727.339.284; 0726.713.259

Drenaj Limfatic

Drenaj Limfatic

Drenajul limfatic este cunoscut din cele mai vechi timpuri, fiind mentionat ca o metoda de tratament, inca din vremea lui Hipocrat, in anul 400 d.H., insa adevaratele preocupari pentru aceasta metoda au aparut peste cateva secole.

Limfa este un lichid transparent, care circula prin vase si ganglioni limfatici, hranind tesuturile. Sistemul limfatic este la fel de important ca si sistemul circulator. Vasele limfatice sunt constituite ca o ,,plasa,, care acopera fiecare particica a Drenaj limfaticcorpului. Acestea transporta substantele nutritive pana la nivelul celulelor si colecteaza celulele moarte, reziduurile, bacteriile, virusurile, substantele anorganice. Toate vasele limfatice ajung la ganglionii limfatici, care sunt raspanditi in tot corpul.

Factorii care afecteaza circulatia limfei
Sedentarismul, pozitiile incorecte, statul prea mult pe scaun cu picioarele atarnate, ortostatismul prelungit, depunerile adipoase, tulburarile circulatiei periferice, interventiile chirurgicale, afectiunile cardiace, pulmonare, renale, endocrinologice, insomniile, stresul prelungit sunt numai unii dintre factorii care tulbura circulatia limfei in organism.
In momentul in care circulatia limfatica este ingreunata, efectele apar la nivelul pielii. Tesuturile retin apa in exces si primul lucru care se observa sunt picioarele umflate. Apoi celulele adipoase isi maresc volumul, ceea ce duce la formarea celulitei, pielea pierzandu-si fermitatea si elasticitatea.

Cum se efectueaza
Persoana se aseaza comod, culcata cu fata in sus pe o canapea si intra cu picioarele in niste pantaloni care ii ajung pana la brau. Pantalonii au mai multe compartimente care se umfla/dezumfla treptat de jos in sus, incepand de la glezne si pana la bazin. Aceste manevre imping limfa de jos in sus, pana se varsa in marile vase limfatice din abdomen. In acest fel apa nu mai stationeaza in tesuturi.
Pregatirea pacientului consta in consumarea de lichide (apa, sucuri naturale, ceaiuri) in cantitati mari 1-2 litri, mai ales cu cateva ore inainte de sedinta, pentru a exista suficiente lichide in organism care sa ,,spele,, toxinele si deseurile din tesuturi.


Efectele drenajului limfatic
1) anti edematos
De obicei edemele sunt localizate la nivelul picioarelor sau a mainilor. Prin manevrele specifice drenajului limfatic, limfa din tesuturi este impinsa incepand de la glezne din ce in ce mai sus, pana este drenata in marile vase abdominale. Astfel apa nu mai stationeaza in tesuturi ci intra in vase cu usurinta, aici nemaitrebuind sa invinga o presiune mare.
2) activeaza circulatia periferica
3) Relaxant la nivelul musculaturii si nu numai. Intregul organism se simte odihnit, relaxat, netensionat, corpul pare mult mai usor si persoana devine dintr-o data plina de energie.
4) Detoxifiant
Drenajul limfatic ,,curata,, practic tesuturile periferice de celulele moarte, toxine, bacterii, virusuri, substante anorganice nocive.
5) Stimularea imunitatii prin favorizarea productiei de anticorpi.
6) Efecte regenerante asupra pielii care nu mai este uscata, se hidrateaza mult mai bine, devine neteda, catifelata.
7) Efecte de pierdere in greutate, fara efort fizic din partea persoanei.
More in this category: « Curenti electrici Laserterapia »
Adresa

adresahomeopatie

Contact
Programari:
- 0727.339.284
- 0372.944.488